Svenska Odlingens Vänner (SOV)

Släktforskning

Välkommen till SOV:s sidor för estlandssvenska släktforskare!

Nu har SOV samlat en grupp av de främsta släktforskarna med bred kompetens när det gäller forskning i estniska såväl som svenska arkiv.  I gruppen finns också språkkunskaper i estniska, ryska, tyska och engelska.  De är nu beredda att hjälpa medlemmar i SOV eller hembygdsföreningarna som vill börja släktforska eller redan är i gång men kört fast eller har andra frågor som gäller släktforskning på estlandssvenskarna.

I släktforskargruppen ingår:

Thomas Malmström. Specialområde Tallinn och Nargö.

Christer Svedberg. Specialområde Stora och Lilla Rågö.

Jörgen Hedman. Specialområde Dagö, Runö, Rågöarna och Svenskbyborna, Gammalsvenskby samt Odensholm och Nargö i äldre tider.

Göte Brunberg. Specialområde Rickul och Nuckö.

Monica Ahlström. Specialområde Ormsö, Ormsö Ortodoxa församling och Dagö.

Christopher Thiele. Specialområde Ormsö, Ormsö Ortodoxa församling, Finlandssvenska arkiv och Tyskland samt tyskpråkiga regioner i centraleuropa .

Bert-Ola Söderlund. Specialområde Ormsö, övriga Estland och Baltiska flyktbåtar

Helena Lindhe. Specialområde Ormsö.

Leif och Susanne Strömfelt. Specialområde Runö.

Börja med att anmäla dig till SOV:s släktforskargrupp på hemsidan  https://estlandssvenskarna.org/anmaler-mig-till-slaktforskargruppen/

Då kontaktar någon från släktforskargruppen dig och du får inbjudan till ett diskussionsforum, där du kan fråga och diskutera släktforskarfrågor.

Du kan också att nå dem genom att skriva till anor@estlandssvenskaran.org

Funderar du på ett släktforskarprogram?   Här finns en sammanställning med olika program.

Gå till sidan med inspelningen av släktforskarträffen den 23 januari 2021

”Hitta graven” i Estland. https://www.kalmistud.ee/ Man klickar på orten som man söker på, sen får man skriva i namnet eller församlingen. Obs! man får tänka kreativt när det gäller stavningen av namnen. Det finns två sökfunktioner en med den avlidnes namn, den andra gravgårdens namn och ort.