Svenska Odlingens Vänner (SOV)

Föredrag & Seminarier, Släktforskning

Nu är Våra anor lanserad

I går lanserades den estlandssvenska släktdatabasen ”Våra anor” med 20 personer på plats på Wallingatan och ett 30-tal som deltog via zoom.

Efter Göte Brunbergs presentation om bakgrunden och vilka arkiv och källor som använts presenterade Christer Svedberg, Helena Lindhe och Christopher Thiele  systemet Tng och dess fantastiska möjligheter. I släktdatabasen finns, förutom person-och familjeuppgifter för ca 55000 individer och 5500 även har ett foto och om det finns särskilda händelser i personens eller familjen liv kan det också läggas in. En världskarta med ca 3500 platser utsatta där en estlandssvensk är född, har levt eller dött, till det 79 olika begravningsplatser och många med foto på gravstenarna och mycket, mycket mera.

Databasen är också översatt till engelska och estniska.

Se inspelningen från lansering i lördags (4/12)

Passa på att ta en titt i släktdatabasen Våra anorhttps://anor.estlandssvenskarna.org/

Vill du sen få tillgång till all information och alla funktioner måste du vara medlem i någon av de estlandssvenska föreningarna eller SOV.  Är du inte medlem kan du ansöka här https://estlandssvenskarna.org/bli-medlem/