Svenska Odlingens Vänner (SOV)

Föredrag & Seminarier, Släktforskning

Välkommen till lanseringen av Våra Anor-Estlandssvenskarnas släktdatabas

Efter nästan ett år av intensivt arbete är vi nu klara att lansera Våra Anor.
Välkommen lördagen den 4 december kl.14-16 i Estniska Huset, Wallingatan 34, Stockholm stora salen vån 1.

Kan du inte delta på plats så kommer lanseringen att live sändas på Zoom och en film från presentationen kommer att läggas upp på YouTube-kanalen ”Estlandssvenskarna SOV”.

Här är länken som du ska koppla upp dig med till mötet:

https://us06web.zoom.us/j/82679778722?pwd=cmRib1M1M3NuRDNxMzNQSVIydU44Zz09

Instruktioner:

1. Mötet börjar kl 14 men länken kommer att vara aktiv från kl 13:30. Klicka på länken. Ett fönster med programmet Zoom kommer att öppnas i din webläsare t ex Chrome. Vänta en minut.

2. Följ instruktionerna, om du ser en bild, har uppkopplingen lyckats.

3. Nere till vänster finns två knappar. En med ”Filmkamera” den startar kameran på din dator, då ser övriga deltagare att du också är med på mötet.

4. ”Mikrofonen” här startar och stänger du av mikrofonen. Tänk på att ha mikrofonen avstängd för att undvika bakgrundsljud t ex om du hostar eller någon annan kommer in i rummet och pratar med dig. Starta mikrofonen bara när du vill säga något på mötet.

Pga fortsatt smittspridning kommer antalet anmälda till den fysiska presentationen att begränsas.

Våra Anor innehåller information rörande mer än 50 000 personer från 1700 talet fram till 1950, mer än 5 500 personbilder, registerkort med fotografier, privata bilder och foton från Estniska Riksarkivets passregister 1930–1939. Andra media är fotografier av gravstenar, minnesmärken, gårdar, bomärken, grav-kartor, artiklar och berättelser.

Nu publiceras följande bygder:
– Rickul-Nuckö
– Ormsö
– Rågöarna
– Nargö och Runö kompletteras fortlöpande.

Kommande:
– Estlandssvenska bosättningar på Dagö och Ösel
– Estlandssvenskar bosatta i Tallinn (Reval) och Hapsal.
– De s k rymlingarna som kom till Sverige under 1800-talet

Släktforskargruppen består av personer med erfarenhet och intresse av släktforskning och kännedom om de estlandssvenska bygderna såsom:

Monica Ahlström, Göte Brunberg, Margareta Hammerman, Jörgen Hedman, Helena Lindhe, Thomas Malmström, Susanne och Leif Strömfelt, Christer Svedberg, Bert-Ola Söderlund och Christopher Thiele.

Om du vill anmäla dig till släktforskargruppen fyller du i ett formulär på SOV:s hemsida.  Anmälan till släktforskargruppen – Estlandssvenskarnas kulturförening

Mer information om Våra anor – Estlandssvenska släktdatabasen finns här>>>